La Leul de Aur în Timișoara sau la început de poveste!

Din dorința de a reînvia spiritul cetății, de a spune vizitatorilor povestea înfloritoare a ”Micii Viene”, ne-am întors în istorie și am scos din cotloanele ei povestea gastronomică bănățeană.

Am întrebat istorici, am cunoscut gurmanzi, iubitori de experiențe culinare locale, am împărtășit din licorile lui Bacchus și din povestea berii timișorene, am ascultat muzica și dansul bănățean, care leagă spirite și energii creatoare

Așa am ajuns la această cârciumă ”La Leul de Aur”, zisă cândva și ”Golden Loewe”. Crâșma a sfințit cetatea timișoreană la început de secol optsprezece, a ademenit o sumedenie de gusturi cosmopolite, devenind punct de referință pentru comunitatea bănățeană și trecătorii ei.

Emblema locației este emblema istoriei Banatului.

Aici s-au întâlnit de minune bucătaria șvăbească, ungurească, sârbă, bulgară, găzduite cu drag de cea românească.
Ai auzit de ardei umpluți, sarme, zupă de pui cu tăiței, gulaș, șnitel din Becicherec, șnițel vienez, Karadjorge sau pleșcaviță, gomboți, cremeș sau clătite bănațene? Fie pofta ce-ai poftit să îți fie îmbunată după placul inimii.
Spiritul și atmosfera anilor de grație, 1700, se regăsesc întocmai în istoria Bastionului Maria Theresia, gazda noastră cu tâlc istoric.

 

 

Rezervă o masă

Restaurant Leul de Aur Timișoara

Lăsați-vă în mâinile noastre și veți avea o experiență unică!

Toate momentele importante din viață, naștere, cununie, aniversări, pot fi surprinse și organizate de către noi. Pentru că știm să fim gazde bune, pentru că ne place să fim parte din amintirile frumoase ale oaspeților noștri, împărtășim din experiență și profesionalism tuturor celor care ne calcă pragul.